ÖYBEY (Engelli ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Projesi)

Özürlü ve yaşlı bakım elemanı yetiştirilmesi amacıyla hazırlanan proje Avrupa Komisyonu desteği ile Türkiye Özürlüler Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, Milli Eğitim Sağlık Eğitim Vakfı ve Bundesagentur für Arbait ortaklığıyla yürütüldü.

Proje Ankara merkezli olmak üzere, Bolu, Eskişehir, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Niğde, Bartın, Nevşehir, Kırşehir, Zonguldak ve Yozgat illerinde uygulandı.

Proje 2005 yılında uygulandı. 300 kişiye “yaşlı ve özürlü bakım” eğitimi verildi. Bu kişiler eğitim sonrasında sertifikalarını da aldılar. Ayrıca diğer illerdeki ilgililere ise CD ve kitapçık üzerinden eğitim verildi.

Bu proje MSEV, ÖZEV ve Bundesagentur für Arbait ortaklığıyla yürütülmektedir. ÖZEV projenin uygulayıcısıdır.

Projenin maliyeti 216.000 EUR dır. 216.000 EURO olan projenin maliyeti % 90’nını AB,    İŞKUR programı karşıladı. Projenin lider kuruluşu ve ortakları ise % 10 katkı verdiler