Neden Özev Kuruldu

Saime TOPTAN öncülüğünde engelli çocuğa sahip aileler tarafından ortak kaygıların sevince dönüşmesi amacıyla kurulan ÖZEV, “Ben öldükten sonra engelli çocuğuma ne olacak” sorusuna cevap aramaya, politikalar üretmeye, çocuklarını ve toplumu eğitmeye  adanmış bir vakıftır. Gönüllü olan ailelerin desteğiyle her geçen gün büyüyerek bugünlere güçlü bir şekilde gelmiştir.  Kurulduğu ilk günlerde Keçiören Güçsüzler Yurdu Bahçesinde mütavazi bir görünüme sahip olan vakıf, kıt kaynaklarla, olağanüstü fedakarlık örnekleri göstererek engelli çocuğa sahip ailelere destek, çocuklarına ise özel eğitim vermeye başladı 1994 yılından 2002 yılına kadar Yönetim kurulu başkanlığını Sayın Yıldızfer HACIHASANOĞLU yaparak ÖZEV in bugünlere gelmesine önemli destekler verdi.

Halen Yönetim kurulunda üye olan Sayın HACIHASANOĞLU vakfa desteklerini sürdürmektedir. 2002 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığına Sayın Tekin BAŞER seçilerek vakfın ulusal ve uluslar arası kamuoyuna duyurulmasını sağladı. Sayın BAŞER döneminde vakıf, özel  eğitim faaliyetleri dışında özellikle sosyal çalışmalar ve engelliğin kamuoyuna duyurulması alanında ciddi çalışmalar yapmıştır. Halen Sayın BAŞER Yönetim Kurulu Başkanlığında devam eden çalışmalar her geçen gün artarak devam etmektedir.