Engel Yok Projesi

ABGS tarafından organize edilen Avrupa Bilgi Köprüleri programı kapsamında “ENGEL YOK” projesi 27.12.2006 tarihinde uygulamaya geçirildi. Proje kapsamında AB müktesebatının engellilik alanında tercüme edilmesi ve AB engelli STK birikiminin ülkemizdeki engelli STK ve yerel yönetimler ile paylaşılması yapılmaktadır. Proje Ankara’da uygulanmıştır.

Proje şuan uygulama aşamasındadır. Proje kapsamında 68 uzmana, AB engellilik müktesebatı konusunda eğitim verilmiştir.

Bu projede ÖZEV lider kuruluştur. Groupment Français des Personnes Handcapess (GFPH) ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği de projenin ortaklarıdır. Projenin maliyeti 67.449 EURO dır. MFIB proje bedelinin % 90’nini, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) ve projenin diğer iki ortağı ise % 10’nu karşılamıştır.