Çiftler İçin İlk Adım Projesi (CSÜS)

AB Türkiye Delegasyonu desteği ile yürütülen üreme sağlığı programı kapsamında “Çiftler İçin İlk Adım” projeyi uygulanmaya başlandı. Projenin temel amacı engelli doğum riskleri ve üreme sağlığı konusunda nikâhlanmak için belediyelerin evlenme müdürlüklerine müracaat eden çiftlere bilgi verme ve danışmanlık hizmeti sunmuştur. Proje Ankara’da bulunan Altındağ, Etimesgut, Mamak, Keçiören, Sincan ve Yenimahalle belediyeleri evlilik müdürlüklerinde uygulandı.

Projenin sözleşmesi Şubat 2006 tarihinde imzalandı. Ve Projenin asıl eğitim çalışmaları devam etmektedir. Proje kapsamında şuana kadar toplam 13.000 çifte ulaşılmış ve gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Bu proje ÖZEV tarafından yürütülmektedir. Projenin ortağı yoktur. Ancak ilgili belediyeler iştirakçi olarak projeye destek vermişlerdir.

Projenin maliyeti 283,443 EURO dır. AB Türkiye Delegasyonu Üreme Sağlığı Programı proje bedelinin % 90’nini, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) ise % 10’nu karşılamıştır.