BM Engelli Hakları Sözleşmesinin İzlenmesi Kitapçığı

“Türkiye’de Engelli Ayrımcılığı ile Mücadelede -İzleme-Belgeleme ve Raporlama- Yöntemiyle Sivil Toplum Kuruluşlarının Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesinin hedefi engelli hakları alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin -izleme, belgeleme ve raporlama- yöntem ve araçlarıyla ayrımcılığa karşı mücadelede kapasitelerinin geliştirilerek, ayrımcılıkla etkili şekilde mücadele etmelerini sağlamaktır.

Bu kapdamda Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) olarak engelli hakları alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin BM Engelli Hakları Sözleşmesi’nin raporlama süreçleri ve bu süreçlere sivil toplum örgütlerinin katılımınını öngören rehber bir kitapçık ürettik. İlgili kitapçığın Türkçe versiyonunu bu linkten,  İngilizce versiyonunu ise bu linkten indirebilirsiniz.

Ayrıca görme engelli bireyler için ilgili kitapçığın Türkçe ses dosyasına projenin web sitesinde yer alan http://www.herkesfarkliherkesesit.com/eaimip.php linkinden ulaşabilir.